Pagina 2: HSV De Scheldehaven tijdens 240 jaar

Zondag 27 mei was het zover, de zeeviswedstrijd ter ere van het 240 jarig bestaan van Hoofdplaat.

Dertig deelnemers meldden zich aan de start 27 senioren en 3 junioren.

Niet alleen inwoners van `t Durp maar ook Bressiaanders, Biervlietenaren, Belgen en zelfs iemand speciaal gekomen vanuit Waddinxveen.

Deze dag hebben we gevist op parcours Village Scaldia zodat er voldoende visplaatsen waren voor iedereen. In het begin onweerde het nog in de verte maar het werd een mooie visdag. Meteen na de start kwamen er grote zeebaarzen aan de kant. Na de eerste drie kwartier goed te hebben gevangen viel het even stil met de vis. Vervolgens met het draaien van het tij werd er her en der toch weer zeebaars gevangen en zelfs enkele botten. De gemiddelde maat zeebaars lag rond de dertig cm wat vergeleken met de laatste jaren een mooi formaat is.

 N.de Poorter ging met de geschonken boodschappenmand van Jumbo Breskens naar huis. Hij had de grootste vis had gevangen, een zeebaars van 39 cm.

Van de 30 deelnemers hadden er 22 deelnemers vis.

Bij de senioren was het Jan Kees Hamelink die met 215 cm vis de grootste trofee in ontvangst mocht nemen tijdens het feestweekend dat 1 week later plaatsvond. Jan Langendam , al ruim 35 jaar vaste campinggast op camping Jagershof, kon zijn geluk niet op met zijn mooie 2de plek dankzij een totale vangst van 133 cm.

Niels Patijn zorgde er met 111 cm vis voor dat het podium geheel uit eigen clubleden bestond.

Bij de junioren was het Anne Scherbeijn (vangst: 75 cm) die voor Luc Scherbeijn (vangst: 29 cm) en Jesse de Poorter (vangst: geen vis maar krab) de geschiedenisboeken in ging als winnaar van Hoofdplaat 240 jaar.

Deze dag sloten we gezellig af met een drankje bij ons clublokaal café de Vriendschap.

Kortom we kunnen terug kijken op een geslaagd evenement met een mooie opkomst.

Groeten,

Dennis Waebeke