Pagina 2: HSV De Scheldehaven

Sinds mijn laatste verslag is er door onze clubleden alweer veel tijd doorgebracht aan de diversen waterkanten her en der.

Allereerst zijn er in deze periode 5 wedstrijden gevist in samenwerking met H.S.V. Ons Genoegen, 2 wedstrijden bij de Passageule-Kapitalendam en 3 wedstrijden aan de Nieuwkerksekreek ter hoogte van de Krabbedijk.

Een echte uitschieter was wel de wedstrijd op 18 augustus, gevist op de Kapitalendam. Waar onze (camping) leden Eric van Regenmortel met 611 cm vis en Jan Langendam met 603 cm vis echt bewezen top zoetwatervissers te zijn.

Er werden deze dag 124 vissen gevangen door de 12 deelnemers.

In het zoute water bij nummer zeven zijn er inmiddels ook al 3 wedstrijden gevist. Hier werd er enkel zeebaars gevangen.

Opvallend was wel dat elke deelnemer tijdens deze wedstrijden bij de senioren vis wist te vangen.

Dat onze clubleden vele vistechnieken beheersen werd toch ook wel duidelijk tijdens ons gezellige bootuitstapje met de Jan van Gent met schipper Dennis Herwegh. Er is deze dag niet alleen veel schar gevangen maar ook wijting, 6 mooie tongen wat ook nog bijzonder is deze tijd van het jaar. Kroonde Wim zich tot bottenkoning, wist Luc nog een fint te vangen. En kwam er ook nog schol aan boord.

Kortom weer een geslaagde dag.

Er staan nog 3 zeeviswedstrijden gepland in 2018.

Maar zijn we toch ook al volop bezig met de voorbereiding voor 2019.

Waar zoals het er nu uitziet veel zal veranderen maar hierover later meer.

M.v.g. Dennis Waebeke