Pagina 2: HSV De Scheldehaven

Er is in de afgelopen periode veel gevist, zowel in het zoet als in het zout.

Viel het de eerste wedstrijd in het zoet op 25 mei nog tegen met de vangst. Slechts 144 cm door 18 deelnemers, slechts 4 deelnemers met vis: Eric, Luc, Niels en jeugdlid Denny De Lijser.

Was het de volgende wedstrijd aan de Kapitalendam op 22 juni toch stukken beter. Daar wist winnaar Jan Langendam alleen al 160 cm te vangen.

Maar de echte uitschieter was toch op 6 juli op de Nieuwkerksekreek ter hoogte van de Krabbedijk. Daar wist Koos Zijlstra met 497 cm Luc Bertram 471 cm net te kloppen.

Op het zout is de zeebaars toch ook alweer aanwezig. Er is gevist op 19 mei en 16 juni en deze 2 wedstrijden werden allebei gewonnen door Luc met 200 cm en 133 cm. Zijn eerste achtervolgers waren bij beide wedstrijden toevallig jeugdleden.

De eerste wedstrijd wist Roan Waebeke 86 cm Jasper Harte 85 cm nog net achter zich te houden.

De 2de wedstrijd was het verschil groter Jasper 39 cm en Roan 13 cm. Hier wist Gavin Buijk 23 cm zich nog tussen te vissen.

Onze jaarlijkse bootuitstap hebben we dit keer eens niet in het najaar gehouden maar op zaterdagavond 29 juni.

Er kon door de 18 deelnemers heel de avond/nacht in korte broek en t-shirt gevist worden. Er zijn deze dag veel verschillende soorten gevangen. Tong, Wijting, Bot, Gul, Horsmakreel, Steenbolk en zelfs een hoofdkrab.

Nu een kleine zomerstop wat activiteiten van de club betreft.

Maar ik weet zeker dat de meeste leden niet kunnen wachten tot  18 augustus en gewoon voor hun eigen plezier de waterkant gaan opzoeken.

Groeten Dennis Waebeke