Pagina 2: HSV De Scheldehaven

Na een korte zomervakantie zijn we 20 augustus weer gestart met onze clubwedstrijden .We zijn inmiddels 4 wedstrijden verder. Luc Bertram is goed op dreef. Hij won de eerste 3 wedstrijden met groot verschil.

Op 20 augustus en 10 september was de zeebaars goed aanwezig wat voor veel centimeters zorgde, 312 cm en 172 cm wel te verstaan. Op 2 september werd er gevist aan de Kapitalendam waar er vooral veel voorn en kleine brasem is gevangen. Luc behaalde hier 394 cm. Onze zeewedstrijd op 22 oktober wist Luc echter niet te winnen want deze ging naar Dennis Waebeke met 15 vissen goed voor 429 cm. Maar Luc wist wel alle aandacht op zich  te vestigen door een zeebaars te vangen van 62cm, wat een nieuw record is tijdens onze clubwedstrijden. Deze wedstrijd was ook bijzonder omdat er nog zomervis werd gevangen (zeebaars) en ook al wintervis (wijting ).

Luc met zijn record zeebaars van 62 cm.

Zaterdag 14 oktober zijn we met 8 deelnemers met “de Jan van Gent” met schipper Albert van de Velde, er op uit gevaren om een prachtige visdag te beleven. Er zijn deze dag meer dan 600 vissen gevangen veelal schar en wijting. Net Ronny Verbeke wist nog 2 mooie tongen te vangen. Nieuw lid van de vereniging, Eric Van Regenmortel zorgde een dag later dat er een heus scharfestijn plaatsvond op camping Scheldehoeve waar hij een jaarplaats heeft. Daar werd de gevangen schar uitgedeeld en samen met de andere campinggasten opgegeten.

 

Tijdens de bijeenkomst HOOFDPLAAT 240 JAAR, is er afgesproken dat wij weer een viswedstrijd gaan organiseren voor alle dorpsgenoten, clubleden, familie, vrienden en alle anderen die aan deze viswedstrijd willen deelnemen. Deze viswedstrijd zal plaatsvinden op: zondag 27 mei 2018.

Met vriendelijke groet, Dennis Waebeke.