Pagina 1: Dorpsraad

Beste mensen,

Met een afscheid voor de deur, schrijf ik een kort laatste stukje namens de dorpsraad.

 Dorpshuis: 

8 oktober is Bayram nogmaals langsgeweest voor afspraken met gemeente betreffende onderhoud dorpshuis. Een likje verf wordt aangebracht na het nieuwjaarconcert. De verwarming is inmiddels nagekeken, bij de dokter bleek thermostaat kapot, deze is vervangen.

We hebben, Lia en ik hebben samen met Bayram gesproken over een krulbolbaan. Ditmaal aan de voorkant van het pand, kostentechnisch iets aantrekkelijker. Gemeente gaat tekening verzorgen en dan kunnen

we er op reageren. Er wordt dan ook gelijk een stukje opslag in voorzien, zodat daar de podiumdelen, extra tafels enz. in kunnen komen. Het tuinhuis gaat dan weg. Elektrische deurdranger. Verwarming in het plafond bij wachtzaal dokter. Rookmelders, brandoefening seniorensoos en bewegingsmelder voor verlichting, zodat dit automatisch uit gaat als er niemand meer in het dorpshuis is.  Voor 2020 komen dan nieuwe ramen in de gang op de planning.

Voor dit alles moet hij goedkeuring krijgen binnen de raad ivm budget.

Geluidsinstallatie: Punt van jarenlange discussie, ondanks alle veranderingen (verbeteringen) blijft dit punt steeds terug komen. 20 Oktober gaan Rene, Glenn en Lucien zich nog eens op dit onderwerp werpen.

Biljart: Na wat onderzoek en overleg is besloten om een nieuw biljart aan te schaffen. Voor het oude (hier en daar wat versleten) konden we nog een redelijke prijs voor terug krijgen. Dus ik hoop dat de biljarters binnenkort weer met veel plezier op het nieuwe biljart kunnen spelen.

Verkeer in Hoofdplaat:

Zoals u wellicht in de PZC hebt kunnen lezen, in 2020 worden de toegangswegen naar Hoofdplaat aangepast.

Village Scaldia:

Dominique heeft inmiddels namens de Village een vergadering van de dorpsraad bijgewoond.

 Turpsbos: Bloemen en bijen.

18 september hebben Lia en ik gesprek gehad met Lucien Calle en Martin de Kok betreffende de bloemenweide in het Turpsbos. Van Gemeente uit zijn ze zeer enthousiast en we kregen dan ook het goede nieuws te horen, dat in het voorjaar de bloemenweide bij de ingang van het Turpsbos aan de Oostlangeweg wordt gerealiseerd.

 De dorpsraad:

Om het voortbestaan van de dorpsraad te waarborgen zijn we nog op zoek naar mensen die deel uit willen maken van de dorpsraad. In het bijzonder gaat de voorkeur uit naar een vrouw en iets jongere personen, zodat er qua leeftijd en vrouwen en mannen een evenwicht blijft.

Interesse, meld u aan!!!!!!!!!

Met nog een heleboel zaken in de planning, wil ik de dorpsraadleden die lid blijven een hart onder de riem steken. Wees eerlijk en oprecht, dan krijg je veel gedaan. Jullie hoeven het niet alleen te doen, er zijn mensen die willen helpen en voor je klaar staan.

Al die mensen die ons hebben geholpen om dingen te organiseren of tot stand te brengen wil ik van harte bedanken voor hun steun, want zonder jullie was het ons ook niet gelukt.

Bedankt!

Mocht u nog vragen hebben of wilt u iets bespreekbaar maken, zit u iets dwars, u kunt altijd contact opnemen met een van de leden van de dorpsraad. De vergaderdatum wordt ook vermeld op de website.

Adieu en het gaat jullie goed. Tot ziens in ‘t Turp.

Met vriendelijke groet,

Vivian de Koster

Namens De Dorpsraad.