Pagina 1: Dorpsraad

Beste mensen,

Ik voel me op dit moment net als het weer vandaag (mistig) een beetje somber en weet u waarom, nee? Lees dan maar verder:

Vanochtend liep ik langs de dijk met de hond en ik vond een lege plastic fles van vers geperst sinaasappelsap. Iemand die zo aan verse dingen denkt “goed voor je lijf mentaliteit” en dan zijn fles vervolgens aan de kant van de dijk gooit, stemt mij tot nadenken. Maar afijn. Ik heb hem opgeraapt, de hond heeft er nog een tijdje mee gespeeld en ik heb de fles vervolgens netjes in de daarvoor bestemde bak gegooid.

Strand Hoofdplaat: Nog steeds in afwachting van vergunning Provincie en Gemeente. Inmiddels heeft subsidieverstrekker TVM foundation zich teruggetrokken. Er stond een termijn van twee jaar voor de donatie, die termijn is nu al ruimschoots overschreden. Jammer dat het zo loopt en niet alleen met het strand. De gemeente wil burgerinitiatief en burgerparticipatie maar door hun eigen gedrag wordt het de burger toch wel heel erg moeilijk gemaakt. Ondanks alle avonden die door de gemeente over en voor deze initiatieven georganiseerd worden. Het lijkt er meer op om de burgers te ontmoedigen, zodat leuke plannen en ideeën vanzelf doodbloeden. Dan kost het hun verder ook geen geld en moeite. Toch jammer van alle tijd die wij erin stoppen.  Maar we houden vol. Daar kunnen ze niet omheen.

Dorpshuis: Opslagruimte verenigingen. Ook dit loopt niet geheel vlekkeloos. Het wachten is nog op een trap die nog gemaakt/geleverd en geplaatst moet worden. Ook zijn er nog enkele activiteiten in het dorpshuis waar we rekening mee moeten houden. Dus nog effe geduld.

 Hoofdplaat 2018 ,240 jaar. Feest! In oktober is de eerste echte informatieavond geweest en er hebben zich al enkele vrijwilligers aangemeld. Het weekendschema is doorgesproken en krijgt nu door onderverdeling in verschillende werkgroepjes al een iets vastere vorm. De vergunningaanvraag gaat in november naar de gemeente en dan hopen we op goedkeuring van het plan. Er komt heel wat bij kijken voordat er uiteindelijk een feest georganiseerd kan worden. Het team is zeer enthousiast en dat hebben ze tijdens de bijeenkomst laten merken.

Verkeer in Hoofdplaat: In september zou de gemeente de omwonenden informeren middels een brief en een of meerdere oplossingen aandragen. Helaas is hier door hun ook geen actie op ondernomen. Lia heeft nog navraag gedaan maar tot nu toe hebben we hier nog geen antwoord op gekregen. Jammer, ook hier weer een gemiste kans van de gemeente: slechte communicatie en veel ergernis bij de bewoners.

De dorpsraad: Dit jaar zijn er 3 leden aftredend. Nadia van Parys, Jeannette Thomaes en Vivian de Koster. Jeannette en ik hebben besloten om zeker nog een jaar aan te blijven. Dit in verband met de voorbereidingen van Hoofdplaat 240 jaar. We kunnen moeilijk halverwege de voorbereidingen zeggen, laat ze het verder maar uitzoeken we stappen op.

Maar toch na vele jaren voor het dorp klaar gestaan te hebben, is het misschien wel tijd voor een nieuwe frisse en jeugdige kijk op voortzetting van de dorpsraad. Dus wil ik vragen, in het algemeen natuurlijk, wie heeft er interesse om in de dorpsraad te komen? Of wat ook belangrijk is een ondersteunende taak te verrichten? Denk er eens serieus over na en meld je aan.

Nieuwjaarsreceptie:

Op 14 januari 2018 staat de nieuwjaarsreceptie gepland. Het concert van OBK begint om 11.00 uur met aansluitend een hapje en een drankje.

Mocht u nog vragen hebben of wilt u iets bespreekbaar maken, zit u iets dwars dan kunt u altijd contact opnemen met een van de leden van de dorpsraad. De vergaderdatum wordt ook vermeld op de website.

Tot de volgende krant,

Met vriendelijke groet, Vivian de Koster

 

Namens De Dorpsraad.