Pagina 1: Dorpsraad

Met de kermis letterlijk en figuurlijk voor de deur en een zonnige dag ben ik blij dat ik weer een stukje schrijven mag.

Hoofdplaat 2018, 240 jaar.

Wat een feest!

Beste mensen van Hoofdplaat, iedereen heeft een schouderklopje verdiend. De vrijwilligers de sponsoren hartelijk dank voor de inzet en bijdrage. En dan alle mensen bedankt voor hun aanwezigheid. Samen hebben we er een geweldig feest van gemaakt. Verderop in de krant meer van het feest en het feestcomité .

Strand Hoofdplaat:

Tijdens Hoofdplaat 240 is het strand zaterdag 2 juni feestelijk geopend. Met een kruiwagen zandstrand waaruit Marty een schat moest opgraven. De schat was de zilveren krab, die heeft hij opgespeld gekregen voor zijn inzet om het strand mogelijk te maken. Sinds 2015 tot nu zijn er vele uurtjes in het project strand gaan zitten. Er waren ook enkele genodigden, die ook met de realisatie van het strand te maken hadden. Zij hebben als dank een mooi strandlaken met een krab erop in ontvangst mogen nemen. Later op de avond nog een mooie vuurwerkshow.

Prijsvraag: Naam bedenken voor het strand!

Misschien is het ook wel leuk dat ons strand een eigen naam krijgt. Dus willen we vanuit de dorpsraad vragen of jullie namen in willen sturen. Iedereen mag mee doen. Voor kinderen misschien een leuk idee om de krab van het 240 logo een naam te geven.

We laten ons verrassen. Namen kunt u tot 29 augustus doorgeven aan Lia: dr.hoofdplaat@zeelandnet.nl of een briefje in de brievenbus van het dorpshuis Schoolstraat 14.

Dorpshuis: 

18 juni is Bayram langs geweest voor afspraken met gemeente betreffende onderhoud dorpshuis. Likje verf, nakijken verwarming,  elektrische deurdranger enz.. Ook gaat hij navragen of een krulbolbaan achter het dorpshuis tot de mogelijkheden behoort. Daarna kunnen we pas een plan uitwerken en eventueel subsidie aanvragen.

Bij het dorpshuis zijn 25 juni twee containers geplaatst. Eén helemaal blauw voor papier en één met een oranje deksel voor het plastic van het dorpshuis. Het plastic moet wel eerst in de daarvoor bestemde plastic zakjes verzameld worden en ook in die zakjes aan de straat gezet worden op de dag dat het plastic afval opgehaald wordt. 

 Verkeer in Hoofdplaat:

Helaas zijn de bewoners nog steeds niet door de gemeente geïnformeerd. Dus moet de dorpsraad weer in de pen klimmen en vragen om actie van de gemeente. We gaan ook een tweede snelheidsmeting aanvragen bij de wijkagent, dhr. Pijpelink.

Mededeling Village Scaldia:

Op de Village zijn verbodsborden geplaatst i.v.m zwemmen en vissen.

Verbod op zwemmen is in verband met gezondheid.

Visverbod: Naar aanleiding van klachten die zijn binnengekomen bij het bestuur.

Kinderen van Hoofdplaat zijn verder welkom op het park om te spelen op de daarvoor bestemde plaats. Zolang zij de boel niet kapot maken of voor erge overlast zorgen.

Schaatsen op de Village: indien het winterweer het toe laat is geen probleem. Dit wordt altijd in goed overleg met enkele dorpsbewoners geregeld.

De dorpsraad en beheer en bestuur Village willen de banden weer nauwer aantrekken, zodat in de toekomst een ieder op de hoogte is van wat er in het dorp of op de Village speelt. Zodat we elkaar kunnen helpen en versterken.

 Turpsbos: Bloemen en bijen

Op dit moment ligt er een aanvraag bij de gemeente of we ook iets kunnen doen voor de bijen, vlinders en insecten. We hebben een speciaal stukje op het oog in het Turpsbos, waar we de speciale bloemetjes enz. willen planten.

De gemeente zoekt uit of dit mogelijk is. Na terugkoppeling willen we dit plan verder uitwerken.

 Afscheid Michelle Witte:

Onze vertegenwoordigster, Michelle Witte, binnen de gemeente neemt helaas afscheid van ons. Zij gaat ander werk verrichten. Ze wordt gelukkig wel vervangen, want voor de dorpsraden is zo’n tussenpersoon erg belangrijk. Binnenkort staat er een afscheid voor haar gepland, waar we als dorpsraad van Hoofdplaat zeker bij aanwezig zullen zijn.

De dorpsraad:

Om het voortbestaan van de dorpsraad te waarborgen zijn we nog op zoek naar mensen die deel uit willen maken van de dorpsraad. In november nemen Lia en ik afscheid. In het bijzonder gaat de voorkeur uit naar een vrouw en iets jongere personen, zodat er qua leeftijd en vrouwen en mannen een evenwicht blijft.

Interesse, kom eens langs bij een vergadering.

Folder Ommetje:

Onze voorraad folders was op.

Dus hebben we nieuwe laten drukken. In Nederlands en Duits.

De folders zijn te verkrijgen bij Bakkerij Verdonck, Hotel-Restaurant-Café De Vriendschap, Bed en Breakfast “Het Klooster”, receptie Village Scaldia en in het zomerseizoen in het folderbakje bij het bord van het Ommetje onder aan de dijk.

Huur/ verhuur dorpshuis:

In de volgende krant komt er een stukje over het huren van het dorpshuis. Rechten en plichten.

Muziekvergunning, aanmelden gemeente enz.

Mocht u nog vragen hebben of wilt u iets bespreekbaar maken, zit u iets dwars, u kunt altijd contact opnemen met een van de leden van de dorpsraad. De vergaderdatum wordt ook vermeld op de website.

Tot de volgende krant,

Met vriendelijke groet,

 Vivian de Koster

Namens De Dorpsraad.