Pagina 1: Dorpsraad

Allereerst namens de dorpsraad voor jullie allemaal de beste wensen voor 2018 en een gezond en gelukkig jaar toegewenst.

Nieuwjaarsreceptie 14 januari in samenwerking met OBK:

Ditmaal was de zaal versierd met vlaggetjes vanwege het feit dat muziekvereniging OBK dit jaar 120 jaar en Hoofdplaat 240 jaar bestaat. OBK had gezorgd voor een heerlijk glas bubbels, zodat we met zijn allen konden toosten op dit heuglijke feit en een gelukkig jaar.

De vrijwilligers achter de bar hebben iedereen voorzien van lekkere drankjes en hapjes. Het was weer een gezellig gebeuren.

Het gedicht dit jaar:

Hoofdplaat een dorp achter de dijk,

ontstaan uit schor, slik en slijk.

Hoofdplaat een dorp achter de dijk,

wij allen doen het samen en verder geen gezeik.

Hoofdplaat een dorp achter de dijk,

fiets, wandel en kijk.

Hoofdplaat een dorp achter de dijk

mensen wat zijn we hier nog rijk.

(Geschreven door Vivian de Koster- Haulez 12 januari 2018 ter gelegenheid van nieuwjaarsreceptie op 14 januari).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strand Hoofdplaat:

We hopen dat deze week de vergunning van de Gemeente op de mat valt. Van de Provincie hebben we de vergunning net voor de jaarvergadering ontvangen. Met waterschap zijn de werkzaamheden doorgesproken en daar is inmiddels goedkeuring van. Als het goed is kunnen we dit jaar weer genieten van zand op het strand.

Dorpshuis: Opslagruimte verenigingen.

Inmiddels is de trap geplaatst en de ruimtes voor de verenigingen afgetimmerd. Het verdient nog wel enige afwerking en een likje verf. Maar dat is van latere zorg. Het belangrijkste is er.

 Hoofdplaat 2018 ,240 jaar. Feest!

Het organiserende team komt regelmatig bij elkaar om de vorderingen door te spreken. Zaterdag 17 februari staat er een benefiet-bingo avond gepland. Met in de pauze een sketch “Hoofdplaat in vogelvlucht”.

Verkeer in Hoofdplaat:

Er is een nieuwe afspraak gemaakt, omdat ook dit een langslepende kwestie is. We willen wel een oplossing, maar daar moeten we ook mee kunnen leven. En de straat vol zetten met verkeersremmers lijkt ons ook geen goed idee.

Rabobank Clubkas Campagne:

Al een aantal jaren doen we hier aan mee. Dus zoals voorgaande jaren, wil ik u weer vragen uw stem uit te brengen.We hebben ons als dorpsraad Hoofdplaat weer aangemeld voor de Rabobank Clubkas Campagne.

 De dorpsraad:

Zoals ik vorige keer al schreef: Het is misschien wel tijd voor nieuwe frisse en jeugdige kijk op voortzetting van de dorpsraad. Dus wil ik vragen, in het algemeen natuurlijk, wie heeft er interesse om in de dorpsraad te komen. Of wat ook belangrijk is een ondersteunende taak te verrichten. Denk er eens serieus over na en meld je aan. De dorpsraad is een belangrijk orgaan voor samenwerking tussen gemeente en burgers en dat kan geen enkel dorp missen!!!

Afval in Hoofdplaat:

Op 3 maart doen we weer mee aan het project Schone Schelde. Dus als u als vrijwilliger hieraan mee wilt doen, kunt u zich aanmelden bij:

Brenda Jasperse, Schoon Zeeland. Tel. 0115-649520 Bereikbaar op: ma, di, wo en do. e-mail b.dehaan@terneuzen.nl  www.natuurenzo.nl

Mocht u nog vragen hebben of wilt u iets bespreekbaar maken, zit u iets dwars: u kunt altijd contact opnemen met een van de leden van de dorpsraad. De vergaderdatum wordt ook vermeld op de website.

Tot de volgende krant,

Met vriendelijke groet,

 Vivian de Koster

Namens De Dorpsraad.