Pagina 15: VVH: Hannie + Oproep

Op voordracht van de plaatselijke voetbalvereniging is Hannie Blaakman benoemd tot lid van verdienste van de KNVB. Tijdens de ledenvergadering van de VV Hoofdplaat overhandigde Willy Spinnewijn namens de KNVB district Zuid 1 de bijbehorende oorkonde en speld.

Hanny, lid sedert 1970, was dertig jaar bestuurslid en op allerlei wijze betrokken voor de VV Hoofdplaat. Momenteel is hij grensrechter bij het eerste elftal.  In de dorpsgemeenschap Hoofdplaat is Hanny vooral bekend als gemeentewerkman in heel de gemeente Sluis. Een aantal jaren terug ontving hij een koninklijke onderscheiding.

Als waardering voor hun vrijwilligerswerk worden jaarlijks vele mensen in het zonnetje gezet. Het is allang niet meer vanzelfsprekend dat de vereniging een soort van tweede huis is, waarin iedere lid een bijdrage levert aan de voorspoed van de vereniging. Die generatie is aan het uitsterven. Het wordt steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden (en de huidige mensen in de club betrokken te houden).

Directeur Jan-Dirk van der Zee van de KNVB omschreef het als volgt: “Tegenwoordig vinden leden een bardienst draaien of een rijbeurt gedoe. In het weekend wordt dat pijnlijk zichtbaar, wanneer diverse ouders hun kinderen bij de club droppen”.

Of dat hier voor de plaatselijke voetbalvereniging geldt, weet ik niet.  Met de inrichting van het nieuwe hoofdveld is er veel werk aan de winkel. De vrijwilligers zijn aan zet.

Tot slot:

Met het plotseling overlijden van ere-lid Johnny Maes is de VV Hoofdplaat een belangrijke vrijwilliger kwijtgeraakt. In grote getale hebben vele leden en inwoners hun laatste eer bewezen tijdens de herdenkingsbijeenkomst in Terneuzen. Dit als waardering voor het vele werk wat hij voor de VV Hoofdplaat heeft gedaan. We zullen hem missen.

Willy Spinnewijn.Oproep vrijwilligers VVH

Op maandagmiddag om de 2 weken (na een thuiswedstrijd) werd het speelveld altijd weer in orde gemaakt door Theo Steijaert, Johan de Pauw en wijlen Johnny Maes. Met het plotselinge overlijden van Johnny Maes lukt het Theo en Johan niet meer om “dit klusje” binnen een paar uur te realiseren en helemaal niet als er een van de twee niet kan.

Daarom de volgende dringende vraag:

Wie wil ons op deze maandagmiddag komen helpen om samen het speelveld weer in orde te maken voor de volgende wedstrijd?

Inlichtingen af aanmelden bij: Johan de Pauw.

Tel. Nr: 06-52116672 of gewoon in de kantine.