Pagina 15: VVH-FIFA voetbaltoernooi

Op vrijdag 29 december werd er in de kantine van de VV Hoofdplaat een FIFA voetbaltoernooi georganiseerd. Dit is het welbekende voetbalspel wat op menig spelcomputer wordt gespeeld. Dit keer werd er gespeeld op de Playstation 4.  Yannick de Bie en Bart de Smit hadden dit evenement samen georganiseerd. In de kantine stonden er een 6-tal grote televisieschermen welke waren verbonden met de Playstation 4. Rond 12.45 uur kwamen de eerste deelnemers binnen gedruppeld. De een iets relaxter dan de ander, maar dat mocht de pret niet drukken. Uiteindelijk waren er voor deze eerste editie een 16-tal deelnemers. Wat het leuke hieraan was….. het was echt voor jong én oud.  De “jeugd” kon nu eens hun kwaliteiten tonen tegen een aantal spelers van het 1e elftal van de VV Hoofdplaat.

De deelnemers werden verdeeld in 4 poules van elk 4 spelers. De beste twee spelers van elke poule gingen door naar de winnaarspoule. De laatste twee spelers kregen nog een extra kans in de verliezerspoule. Iets na de klok van 13.00 uur kon het geweld losbarsten. Aan menig tafel waren er diverse kreten te horen. Kreten van blijdschap….maar ook kreten van teleurstelling… Het ging er fanatiek aan toe. Het was mooi om te zien dat gastjes van 9 of 10 jaar zonder problemen de ouderen van het beeldscherm af speelden. Wat was er zoal  te zien op de beeldschermen??

Nou.. heel veel mooie doelpunten, veel spannende wedstrijden en opvallend  vaak gele én rode kaarten. Iedere speler had dus zijn eigen tactiek.

Nadat de poulefase  klaar was kon de administratie worden bijgewerkt en kon er verder worden gegaan met de winnaars- en verliezersronde. Iedereen kwam op deze manier dus ruimschoots aan bod om een partijtje voetbal te spelen.

Nadat de deelnemers waren voorzien van een hapje en een drankje werden de messen nog eens goed geslepen voor deze rondes. Uiteindelijk waren het de gebroeders Ghijs die onderling gingen uitmaken wie de eerste editie van dit FIFA toernooi op zijn naam mocht schrijven.  Na een zeer spannende wedstrijd was het  uiteindelijk Wouter die zijn broer Rik wist te verslaan in deze zinderende  finale.

Zo mocht Wouter zich laten bekronen als winnaar van deze eerste editie. Rik Ghijs legde beslag op de 2e plaats.

Bart Verbeke nam de laatste trede op het podium voor zijn rekening. Na het toernooi werd er nog even gezellig nagepraat over een zeer geslaagde middag. Bart en Yannick bedankt voor de organisatie. Ook iedereen bedankt die ervoor heeft gezorgd dat er een Playstation 4 met tv in de kantine kwam te  staan.

Aangezien er veel positieve reacties waren zal er zeker een vervolg komen dit jaar. Er zijn zelfs al een aantal deelnemers die reeds druk aan het trainen zijn thuis…… dat belooft wat.

Marco van Waes