Pagina 15: Hoofdplaat 240 jaar

Beste Hoofdplatenaren: Bedankt!!!!

Terugkijkend op het weekend van 1,2 en 3 juni kunnen wij als organisatie maar 1 ding zeggen, wat zijn we dik tevreden. Een feest waar we met z’n allen op hadden gehoopt werd werkelijkheid.

De opening op vrijdagavond met de “doop” van onze jongste inwoonster bezorgde ons al kippenvel, laat staan de opkomst tijden de BBQ en de feestavond.

De prijzen die de avond de revue passeerden, de gezelligheid met elkaar en laat ons zeker niet de disjockey vergeten die de avond compleet maakte.

De zaterdag stond in het teken van de rommelmarkt, oldtimer rit, motorrit ,foodfest en de kinderspelen op het voetbalveld. S ’middags gezelligheid alom bij de tent waar volop de krulbol werd gegooid en voor de schutters een pijltje werd gespannen.

Onder het genot van de Band “ Dazel drive” werd menig consumptie genuttigd.

“ Woodworks” was ook van de partij en door hun muziek wachtte de zon met ondergaan zodat het klapstuk van de Zaterdagavond iets werd uitgesteld.

Het klapstuk mensen “ vuurwerkshow” waar het kippenvelgevoel op zijn plaats was.

Wat een mooie show waar nu nog over gepraat wordt. Daarna met z’n allen de tent in waar na 2 nummers al een heuse polonaise op gang kwam. Dit kan alleen maar in Hoofdplaat waar zelfs mensen van omstreken elkaar bij de schouder pakten en meedeinzden in het Hoofdplaatse feestgedruis. De disjockey wist hier prima op in te spelen.

De zondagmorgen met de jongste kids naar het strand om de schat te zoeken die piraat en piratin waren verloren tijden de vele gevechten die ze hadden meegemaakt tijdens hun strooptochten. Gelukkig waren de kinderen goed wakker in tegenstelling tot de piraten en wisten ze de schat te vinden.

Bij terugkomst konden ze met z’n allen een mooi schilderij maken wat op komt te hangen in het dorpshuis ter ere van het Hoofdplaat 240 jaar weekend.

Ondertussen werden de eerste instrumenten al opgesteld voor de middagmatinee die onze muziekvereniging OBK  verzorgde en waaraan een 7-tal muziekkorpsen deelnamen.

Het weer was prima en de temperatuur liet menig zweetdruppels bij de muziekkanten naar beneden vallen.

De retrokoers was ook iets wat veel mensen niet voor ogen hadden. Een dominee, dokter en dorpsomroeper kregen het publiek op handen tijdens de presentatie van de retrorenners en alles eromheen.

Een spektakel wat alleen verzorgd moet worden door Belgen, die kunnen er wat van.

Als laatste onderdeel van het feest de prijsuitreiking van de winnaars die deelnamen aan de krulbol en de viswedstrijd die 2 weken voor het feest gehouden was.

Hoofdplaat, vrijwilligers, sponsoren en een ieder die heeft bijgedragen aan het feest,

Bedankt, Bedankt en nogmaals Bedankt namens het comité “Hoofdplaat 240 jaar”