Deuzonschole: Optredens

Philip Kroonenberg presenteert Some More Time op maandag 9 december in de Deuzonschole

Ter opfrissing van het geheugen, rakelen we eerst de rijke historie van rootsy singer-songwriter Philip Kroonenberg op. De twee bekendste bands waarin hij heeft gezeten zijn de nu weer actieve Freelance Band en Personnel dat hij begon met collega singer-songwriter Ad Vanderveen. Vanaf midden jaren negentig kunnen we spreken van een solocarrière van Kroonenberg, die hij met vier verschillende bands voortzet tot op de dag van vandaag. Met het emotioneel diepgaande album Some More Time debuteert de veteraan glorieus op het Excelsior Recordings label.

Muzikaal gezien is het album een heel sophisticated soort Americana. Je hoort op de plaat een bepaalde verwantschap met J.J. Cale – check de track All Day Long – Ry Cooder, Tony Joe White tot de aartsvader der singer-songwriters Bob Dylan. De prachtige chromatische ‘Toets Tielemans’-harmonica op dat nummer is van Hermine Deurloo. Ze duikt een tweede maal op op de plaat op Holding On. Streets is als Dylan ten tijde van Time Out Of Mind. Mis ook vooral niet I Am not Alone, een gevoelig countrynummer, dat zo uit het vuistdikke songboek van Tom Petty gescheurd zou kunnen zijn.
In de sobere muzikale opvulling vallen de kleine details op. Bijvoorbeeld een mooie lapsteel gespeeld door Zwart. Bluesharpjes zijn afkomstig van Kroonenberg zelf, net als het ritmische gitaargetokkel tussen Americana en blues. Jeroen Kleijn drumt geraffineerder dan we van hem gewend zijn in de andere bands (Johan, Claw Boys Claw) waarin hij speelt. Oudste dochter Patsy (20) zingt alle koortjes, middelste dochter Dunja (18) speelt piano en Lynn (15) de kalebas. Mooi deze familiale samenwerking. Het moge duidelijk zijn dat de liefde van dit album afspat. Kroonenberg voelt zich een bevoorrecht mens als enige man tussen zijn vier vrouwen. Some More Time is de definitie van liefde door een singer-songwriter die op de toppen van zijn kunnen presteert.

Een bijzondere avond in de Deuzonschole. De zaal is open om 19.30 uur, levende muziek vanaf 20.30 uur. Uw bijdrage in de onkosten zal 15 euro zijn. Reserveren via deuzonschole@gmail.com

Bipolar Bows op 13 december

In het kader van december  magnifieke stemmenmaand hebben we een heel speciaal evenement op vrijdag de 13e december in de Deuzonschole, een geluksdag wat ons betreft, omdat de avond zal worden opgeluisterd door de wonderschone klanken van het Frans-Belgische duo Bipolar Bows. Centraal staan de expressieve en impressionante stemmen van viool en cello .Bipolar Bows ontstond uit een studieproject van violiste Lotte Remmen en cellist Toby Kuhn. Het duo startte als een uitdaging om zoveel mogelijk muziekstijlen te ontdekken en hun muzikale trukendoos te vervolledigen. Begin 2019 besloten ze om hun werk naar het podium te brengen.  Het werd een mozaïek van klassiek en traditional, jazz, blues en funk, van Balkan tot Appalachians, doorspekt met improvisaties uit de diepste hoeken van hun creatieve en nieuwsgierige zielen. 

Toby en Lotte spelen ook samen in het roemruchte Old Salt,dat onlangs de prachtplaat Commons uitbracht terwijl Lotte met haar maten van Strograss een onvergetelijk optreden gaf tijdens het Vredesconcert Over den draad op 5 november in de Deuzonschole.

De zaal is open om 19:30, levende muziek vanaf 20:30. Een bijdrage van 10 euro zal gevraagd worden om het hen mogelijk te maken nieuwe strijkstokhars aan te schaffen.

People in Houses op 20 december

Vrijdag 20 december brengt een waardige afsluiter van onze special indrukwekkende stemmen in decembersfeer: Johannes Wannyn was al te gast als zanger/gitarist van Strograss bij Over den draad op 5 november, en we waren toen zeer enthousiast over hun en zijn vocale en muzikale kwaliteiten. Samen met Merijn Landuyt en Koen Eeckhout vormt hij People in Houses,  een Gents trio dat Europese Americana brengt. Originele songs gebracht op gitaar, resonator, mandoline, euphonium, trompet, mondharmonica, suitcase-drum, chromaharp  en Indisch harmonium. In hun eigen omschrijving: Eén Simon en twee Garfunkels brengen songs die van Crosby, Stills and Nash konden zijn (hadden die in Gent gewoond en had één van hen trompet gespeeld).

HouseMan – Gitaar, Stem, Harmonium, Suitcase-drum

W. Jones – Gitaar, Stem, Resonator, Mandoline, Harmonium

Dr. K. – Stem, Trompet, Euphonium, ChromaHarp, Mondharmonica, Harmonium

Zaal open om 19:30, levende muziek vanaf 20:30. Er zal u worden verzocht 10 euro te doneren ten bate van keelsmering van de vocalisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *