3, 10 EN 17 NOVEMBER: CELSIUS REGEERT!

Het zomert door in Hoofdplaat! De Deuzonschole is in de maand november het decor voor de derde editie van het project Celsius Regeert! Het seizoenenproject is een idee van landschapsschilder Theo Jordans, fotograaf Peter Verdurmen en dichter Tijs van Bragt. Expositie nummer drie staat in het teken van de zomer.
Peter Verdurmen toont in de Deuzonschole tevens foto’s van het spectaculaire dorpsfeest Hoofdplaat 240 en van de dorpsschool vlak voor de definitieve sluiting in 2015.  Het werk is op drie achtereenvolgende zaterdagen – 3, 10 en 17 november – te zien in De Deuzonschole, telkens van 14.00-18.00 uur.
Bij de opening op zaterdagmiddag 3 november, meteen ook de officiële opening van de Deuzonschole, zijn er voordrachten rond het thema ‘zomer’ van de Zeeuwse weerman Jos Broeke, dorpsgids Ies Jacobse en akkerbouwer Hans Risseeuw. Tijs van Bragt leest gedichten voor.
En natuurlijk is er op 3 november ook weer muziek in De Deuzonschole. Het plaatselijk dweilorkest zorgt voor een zomers sfeertje. Op het programma staan verder optredens van onder anderen Ries de Vuyst en de duo’s Frank Leenhouts/Berna van Vilsteren en Peter/Anita Clijsen. Allen laten de zon schijnen in de school! De jeugd wordt aangenaam bezig gehouden.
De drie initiatiefnemers hebben aan het project Celsius Regeert! een actie gekoppeld ten bate van Stichting Landschapsbeheer Zeeland.
De Deuzonschole heeft nog weinig stoelen. Als u zomers wilt zitten is het handig wat strandmeubilair meenemen. Badkleding in plaats van novembertenue is niet verplicht, maar wordt zeer gewaardeerd. En het is zo gratis als iets. De inkom ee, niet de zwembroek.
De Deuzonschole Deltastraat 22 4513AW Hoofdplaat                        deuzonschole@gmail.com       www.facebook.com/groups/deuzonschole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *