Adam James Sorensen met Jan van Bijnen komen Valentijnen

Datum/Tijd
Date(s) - 14/02/2019
20:00 - 22:30

Locatie
Deuzonschole

Categorieën


Adam James Sorensen met Jan van Bijnen komen Valentijnen

Adam James Sorensen & Jan Van Bijnen in Deuzonschole te Hoofdplaat.
In de zomer van 2012 bereikte ons ‘Midwest’ van ene Adam James Sorensen, een cd die de (auto)biografische haat-liefdeverhouding in snapshots met zijn vaderstad, Chicago, Illinois. De mistige bomenrij van ‘Midwest’ trok meteen onze aandacht. Intuïtie loont (soms)! Eén luisterbeurt en we waren verkocht: al waren we met elke nieuwe song benieuwd naar het vervolg, we lieten telkens weer de vinger glijden over de ‘repeat’ knop, betoverd als we waren door de melodische pracht van de songs die Adam James (AJ voor de vrienden) op een omfloerste, ontwapenende manier vertolkt, terwijl rond hem een legertje muzikanten zorgt voor een sobere, ragfijne invulling.
Sindsdien hebben we de man gevolgd en menig concert meegemaakt in Nederland en België, telkens wanneer hij kwam overgevlogen van Taipeï (Taiwan) waar hij sinds jaar en dag woont. AJ, die jarenlang de planeet afliep als… jazzdrummer, bleek ook live eenzelfde finesse aan de dag te leggen: met enkel maar een gitaar weet hij een magische wereld op te roepen, een Tuin van Eden van elegante melodieën en pakkende poëzie vanuit de volheid des harten. Af en toe betrekt AJ in zijn universum een tweede muzikant, onveranderlijk een klassenbak. Zo ontstonden de samenwerking en vriendschap met Jan Van Bijnen, virtuoos op een hele reeks snaarinstrumenten. Jan is gitarist van onder veel anderen Freek De Jonge en Point Quiet, en is de helft van het bijzondere Verbraak | van Bijnen.
Jan is dan ook één der musici op de tweede soloplaat van AJ, het al even verzorgde ‘Dust Cloud Refrain’, een referentie naar de leefwereld van Amerikaanse folklegende Woody Guthrie: AJ schreef enkele songs rond het leven en in de stijl van Woody. Maar je vindt tevens een zielsmooie ode van Taiwan, eiland van thee (‘Mao Kong’), een vertederend lied over een oude verloren liefde (‘Angel’), een song die onder meer zijn liefde voor onze lage landen onderstreept (‘Coming Back’) De man praat het dan nog eens gevat aan mekaar… Een concert van Adam James Sorensen is een louterende muzikale ervaring, die je niet wil missen.
Antoine Légat (7 januari 2019)

De zaal is open om 19:30, levende muziek start rond 20:30, AJ en Jan vragen u een bijdrage van 10 euro in de reiskosten te voorzien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *